Interactief jaarverslag 2018

Net als vorig jaar hebben we het digitale jaarverslag van Dock mogen ontwikkelen!

Jaarverslagen zijn over het algemeen vaak stoffige documenten die met weinig inspiratie gemaakt worden. DOCK heeft dit anders gedaan en gekozen voor een creatieve digitale oplossing. In samenwerking met Pressure Line heeft 7U een interactief jaarverslag ontwikkeld voorzien van foto’s, audio- en videofragmenten. Dit media rijke jaarverslag toont naast de jaarcijfers ook een aantal bijzondere projecten en initiatieven van DOCK.

Concept: Pressure Line
UX/UI: Pressure Line & 7U
Development: 7U
 

Het idee

DOCK is lokaal actief en wil buurten vooruit helpen door mensen met elkaar te verbinden. Om inzichtelijk te maken waar deze projecten precies te vinden zijn kan een gebruiker met behulp van een interactieve kaart verschillende projecten opzoeken en bekijken. De projecten geven een kijkje achter de schermen door vrijwilligers aan het woord te laten met ondersteuning van audio- en videofragmenten. Als website bezoeker krijg je hierdoor een goede indruk van wat er speelt in een buurt en welke initiatieven DOCK steunt.

Omdat de locatie van de verschillende projecten enorm belangrijk zijn, is het gehele jaarverslag ontworpen als een navigeerbare kaart. Op de kaart zijn verschillende speelse elementen geplot die de gebruiker uitnodigen om een project te bekijken. Als de gebruiker eenmaal een project heeft geselecteerd wordt hij of zij verrast door kleurrijke fotografie en audio- en videofragmenten. Dit maakt het verkennen van de verschillende projecten van DOCK tot een inspiratievolle ervaring. 
Ben jij na het bekijken van het jaarverslag ook geïnspireerd hoe jij jouw buurt vooruit kan helpen? Bekijk dan de website van DOCK.
 

Techniek

Voor de ontwikkeling van het DOCK jaarverslag heeft 7U gekozen voor een Progressive Web App. Deze webtechniek zorgt ervoor dat de website van het jaarverslag zich gedraagt als een App. De gebruiker van het jaarverslag krijgt dus een echt “app gevoel” zonder dat hij of zij iets hoeft te downloaden uit een App Store. Het jaarverslag is een ware fullscreen ervaring met super snelle laadtijden en paginaovergangen zoals in een echte App. Daarbij blijft het jaarverslag volledig functioneel zonder internetverbinding. Als het jaarverslag eenmaal is geladen bij het openen van de pagina blijft de website werken zelfs bij het wegvallen van een internetverbinding. Ben jij benieuwd hoe dit eruit ziet? Bezoek dan de website hieronder. 

Bekijk het eindresultaat

http://www.dekrachtvanwijsamen.nl/

share

Niels Bartels
Frank Tibben

meer Projecten

Confetti Reclame

Niels Bartels - 7u Digital Originals

De VacatureVerbeteraar

haust.nl nieuwe website

Haust.nl

Responsive horeca website

Nieuwe website Jan Morsink Ikonen online

Projecten